Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Domenico Brisigotti

International keynote speaker

CEO, Coop Italian Food, Commercial Director, Coop Italia Non Food

Domenico Brisigotti
Domenico Brisigotti

Σταθερά προσανατολισμένος στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Domenico Brisigotti έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας και λιανεμπορίου. Από το 2015 κατέχει τη θέση του CEO της Coop Italian Food SpA, εταιρείας του ομίλου Coop Italia (Μπολόνια), η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση των εξαγωγών τροφίμων ιταλικής παραγωγής, αξιοποιώντας ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο. Παράλληλα, από τη θέση του Non-Food Commercial Director της Coop Italia, είναι υπεύθυνος για την εμπορική πολιτική του ομίλου, την προμήθεια προϊόντων και τη διαχείριση των logistics, ενώ ως μέλος της διοίκησης της Coop Far East (Hong Kong), αναπτύσσει τη στρατηγική προμηθειών προϊόντων του τμήματος αγορών.

Από το 2000 έως το 2015 διετέλεσε Private Label Director, Coop Italia. Από τη συγκεκριμένη θέση ηγήθηκε του μάρκετινγκ, των αγορών και του R&D για τα PL food και non food. Σχεδίασε και υλοποίησε μια ριζική αλλαγή στη στρατηγική των PL προϊόντων της Coop Italia, που έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ομίλου διεθνώς.

Από το 1989 έως το 2000 ήταν Group Product Manager Private Label, Coop Italia, υπεύθυνος για τις κατηγορίες των non food και των συσκευασμένων τροφίμων.

Από το 1986 έως το 1989, εργάσθηκε ως αγοραστής στην εταιρεία Prenatal SpA, στο Μιλάνο.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, ηγήθηκε σημαντικών project, όπως η ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς, η συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, η είσοδος στον ευρωπαϊκό όμιλο αγορών Coopernic (μεταξύ των μελών του συγκαταλέγονται οι Ahold Delhaize, Leclerc, REWE κ.ά.

Ο Domenico Brisigotti είναι συχνά ομιλητής σε εκδηλώσεις των μεγαλύτερων πανεπιστημίων και επαγγελματικών σχολών της Ιταλίας (SDA Bocconi, CUOA-Centro Univarsitario di Organizzatione Azientale, κ.ά), καθώς και σε σημαντικά συνέδρια, ιταλικά και διεθνή, με θέμα το retail management, τη στρατηγική στον τομέα των PL και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Έχει σπουδάσει Marketing (Enfapi – Sogea, School of the Association of Industries στη Τζένοβα), νομικές επιστήμες, (Νομική Σχολή - junior course) και είναι κάτοχος πτυχίου Βιομηχανικής Χημείας (Istituto Gastaldi, Τζένοβα).

Άλλες αρμοδιότητες στην Coop Italia

  • Member of the Commercial Committee (από το 2013)
  • Member of the Presidency Committee (από το 2015)

Ομιλητές

International keynote speaker Domenico Brisigotti Σταθερά προσανατολισμένος στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Domenico Brisigotti έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας και λιανεμπορίου. Από το 2015 κατέχει τη θέση του CEO της Coop Italian Food SpA, εταιρείας του ομίλου Coop Italia (Μπολόνια), η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση των εξαγωγών τροφίμων ιταλικής παραγωγής, αξιοποιώντας ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο.
International keynote speaker Evan Christophides Ο Evan Christophides συνδέθηκε επαγγελματικά με τη SPAR International το 2013, αναλαμβάνοντας Country Manager της SPAR India για δύο χρόνια. Από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, υποστήριξε την ανάπτυξη του brand μέσω της εξέλιξης του format των υπέρ μάρκετ και της αξιοποίησης των τάσεων του σύγχρονου λιανεμπορίου.
On stage interview Δημήτρης Αυλωνίτης Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές) και στο King's College London (master στη Διεθνή Ανάπτυξη).
Παναγιώτης Γκεζερλής Ο Παναγιώτης Γκεζερλής είναι Σύμβουλος Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και με την ομάδα του στην Convert Group καθοδηγούν δεκάδες retailers & brands για τη στρατηγική τους στο online grocery και online pharmacy. Ανάμεσα στους πελάτες συγκαταλέγονται οι AB Βασιλόπουλος, Super Market Θανόπουλος, Welovesupermarket, tofarmakeiomou.gr, ofarmakopoiosmou.gr, L’Oreal, APIVITA, Johnson&Johnson, Beiersdorf, Philip Morris Papastratos, κ.ά.
Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης Ο καθηγητής Γ. Δουκίδης είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), από την ίδρυσή του. Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN), του οποίου είναι διευθυντής, με τους 25 ερευνητές του είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools.
Νίκος Καραγεωργίου O Νίκος Καραγεωργίου ίδρυσε το 1968 την εταιρεία Αφοί Καραγεωργίου, που ειδικεύεται στην συσκευασία ρυζιού-οσπρίων, με τον διακριτικό τίτλο 3 Άλφα. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει έντονη δράση σε διάφορους συλλογικούς φορείς.
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Βύρων Κοτζαμάνης Ο Βύρων Κοτζαμάνης είναι Δημογράφος, Δρ. Ανθρωπιστικών Επιστημών (Docteur es Lettres et Sciences Humaines-Univ. Paris X), ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1983-1998), Καθηγητής ΕΕΠ στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας (1988-1998), εντεταλμένος Διδασκαλίας (1989-1995), αν. Καθηγητής (1996-1999) και εν συνεχεία καθηγητής Δημογραφίας (1999 έως σήμερα) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης/ΤΜΧΠΠΑ).
Ζήνα Μαυροειδή Η Ζήνα Μαυροειδή σπούδασε επιχειρησιακή έρευνα και μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Warwick Business School. Εργάστηκε για 6 χρόνια σε Big 4 συμβουλευτικές εταιρείες στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας διεθνή transformational project πολυεθνικών εταιριών, με έμφαση σε IT και big data analytics. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την e–Fresh.gr.
Κωνσταντίνος Μαχαίρας Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα στελέχη του κλάδου για τις διοικητικές του ικανότητες και για τη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία του ομίλου Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος και του ομίλου Delhaize.
Παναγιώτης Μπορέτος Ο Παναγιώτης Μπορέτος είναι Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της IRI Hellas, στην οποία εντάχθηκε το 1995.
Στέφανος Β. Παντελιάδης Ο Στέφανος Β. Παντελιάδης είναι Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης στην εταιρεία METRO AEBE. Από το 2003 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜETRO. Εργάζεται στην εταιρεία METRO AEBE από το 1989.
Αλέξανδρος Φλώρος Ο Αλέξανδρος Φλώρος είναι Διευθυντής Υπηρεσιών Λιανεμπορίου της Nielsen, για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ενώ παράλληλα αποτελεί ενεργό μέλος της Διοικητικής ομάδας της Nielsen Ελλάδας από το 2009.
Αλέξανδρος Φράγκος Ο Αλέξανδρος εργάζεται ως Analytical Consultant στη Google Ελλάδας, έχοντας ως κύριο σκοπό την παραγωγή insights, εργαλείων και αναλύσεων για την καλύτερη υποστήριξη των μεγάλων διαφημιζόμενων και διαφημιστικών εταιρειών.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ