Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Βύρων Κοτζαμάνης

Δημογράφος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Βύρων Κοτζαμάνης
Βύρων Κοτζαμάνης

Ο Βύρων Κοτζαμάνης είναι Δημογράφος, Δρ. Ανθρωπιστικών Επιστημών (Docteur es Lettres et Sciences Humaines-Univ. Paris X), ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1983-1998), Καθηγητής ΕΕΠ στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας (1988-1998), εντεταλμένος Διδασκαλίας (1989-1995), αν. Καθηγητής (1996-1999) και εν συνεχεία καθηγητής Δημογραφίας (1999 έως σήμερα) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης/ΤΜΧΠΠΑ). Επίσης, είναι επισκέπτης-συνεργαζόμενος ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφίας της Γαλλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ,1998 έως σήμερα) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έχει διατελέσει Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ (2001- 2004) και εν συνεχεία διευθυντής του ελληνο-γαλλικού ΠΜΣ «Πληθυσμός, Ανάπτυξη, Στρατηγικές Προοπτικές» (2005-2016).

Από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 ήταν Αν. Πρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ., μεταξύ 2013 -2016.

Άλλες θέσεις που συμπεριλαμβάνονται στην επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι: Εμπειρογνώμων της Ε.Ε., στο πλαίσιο της Τεχνικής Βοήθειας για την αναδιοργάνωση των Στατιστικών Υπηρεσιών των βαλκανικών χωρών, πρόεδρος και εν συνεχεία επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Γαλλόφωνων Δημογράφων και πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Ένωσης Demobalk, διοργανωτής (μέλος οργανωτικών η/και επιστημονικών επιτροπών) πολλών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, εκδότης των σειρών «Discussion Papers» και «Δημογραφικά Νέα» του ΕΔΚΑ, ως και της σειράς «Balkan Demographic Papers» της Διεθνούς Ένωσης DemoBalk, επιστημονικός υπεύθυνος ερευνών χρηματοδοτούμενων από εθνικούς και διεθνείς φορείς, συγγραφέας ή επιμελητής βιβλίων για τις δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ως και δεκάδων ανακοινώσεων, άρθρων και κειμένων σε συλλογικούς τόμους που πραγματεύονται θέματα αναπαραγωγής του πληθυσμού, μετανάστευσης, σύστασης και διάλυσης των συμβιώσεων, δημογραφικής πολιτικής (ως κα τις χωρικές διαστάσεις των δημογραφικών φαινόμενων).

Κύρια ερευνητικά του πεδία είναι: οι δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις δημογραφικές συνιστώσες στις χώρες της νοτίου Ευρώπης, δημογραφικές προβολές και δημογραφικές πολιτικές, οι χωρικές διαστάσεις των δημογραφικών συνιστωσών, μετανάστευση και προσφυγικές ροές στην Ελλάδα.

Σύνοψη παρουσίασης

Τα δημογραφικά στοιχεία αποτελούν πολύτιμη και απαραίτητο στοιχεία για τη λήψη σημαντικών στρατηγικών αποφάσεων κάθε επιχείρησης που σχεδιάζει το μέλλον της σύμφωνα με δεδομένα και επιστημονικές προβλέψεις. Ο Καθηγητής κ. Κοτζαμάνης θα παρουσιάσει το δημογραφικό προφίλ της χώρας και την προβολή του στο 2050, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του κοινού στο οποίο απευθύνονται και οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανά περιφέρεια.

Ομιλητές

International keynote speaker Domenico Brisigotti Σταθερά προσανατολισμένος στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Domenico Brisigotti έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας και λιανεμπορίου. Από το 2015 κατέχει τη θέση του CEO της Coop Italian Food SpA, εταιρείας του ομίλου Coop Italia (Μπολόνια), η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση των εξαγωγών τροφίμων ιταλικής παραγωγής, αξιοποιώντας ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο.
International keynote speaker Evan Christophides Ο Evan Christophides συνδέθηκε επαγγελματικά με τη SPAR International το 2013, αναλαμβάνοντας Country Manager της SPAR India για δύο χρόνια. Από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, υποστήριξε την ανάπτυξη του brand μέσω της εξέλιξης του format των υπέρ μάρκετ και της αξιοποίησης των τάσεων του σύγχρονου λιανεμπορίου.
On stage interview Δημήτρης Αυλωνίτης Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές) και στο King's College London (master στη Διεθνή Ανάπτυξη).
Παναγιώτης Γκεζερλής Ο Παναγιώτης Γκεζερλής είναι Σύμβουλος Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και με την ομάδα του στην Convert Group καθοδηγούν δεκάδες retailers & brands για τη στρατηγική τους στο online grocery και online pharmacy. Ανάμεσα στους πελάτες συγκαταλέγονται οι AB Βασιλόπουλος, Super Market Θανόπουλος, Welovesupermarket, tofarmakeiomou.gr, ofarmakopoiosmou.gr, L’Oreal, APIVITA, Johnson&Johnson, Beiersdorf, Philip Morris Papastratos, κ.ά.
Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης Ο καθηγητής Γ. Δουκίδης είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), από την ίδρυσή του. Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN), του οποίου είναι διευθυντής, με τους 25 ερευνητές του είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools.
Νίκος Καραγεωργίου O Νίκος Καραγεωργίου ίδρυσε το 1968 την εταιρεία Αφοί Καραγεωργίου, που ειδικεύεται στην συσκευασία ρυζιού-οσπρίων, με τον διακριτικό τίτλο 3 Άλφα. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει έντονη δράση σε διάφορους συλλογικούς φορείς.
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Βύρων Κοτζαμάνης Ο Βύρων Κοτζαμάνης είναι Δημογράφος, Δρ. Ανθρωπιστικών Επιστημών (Docteur es Lettres et Sciences Humaines-Univ. Paris X), ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1983-1998), Καθηγητής ΕΕΠ στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας (1988-1998), εντεταλμένος Διδασκαλίας (1989-1995), αν. Καθηγητής (1996-1999) και εν συνεχεία καθηγητής Δημογραφίας (1999 έως σήμερα) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης/ΤΜΧΠΠΑ).
Ζήνα Μαυροειδή Η Ζήνα Μαυροειδή σπούδασε επιχειρησιακή έρευνα και μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Warwick Business School. Εργάστηκε για 6 χρόνια σε Big 4 συμβουλευτικές εταιρείες στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας διεθνή transformational project πολυεθνικών εταιριών, με έμφαση σε IT και big data analytics. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την e–Fresh.gr.
Κωνσταντίνος Μαχαίρας Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα στελέχη του κλάδου για τις διοικητικές του ικανότητες και για τη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία του ομίλου Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος και του ομίλου Delhaize.
Παναγιώτης Μπορέτος Ο Παναγιώτης Μπορέτος είναι Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της IRI Hellas, στην οποία εντάχθηκε το 1995.
Στέφανος Β. Παντελιάδης Ο Στέφανος Β. Παντελιάδης είναι Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης στην εταιρεία METRO AEBE. Από το 2003 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜETRO. Εργάζεται στην εταιρεία METRO AEBE από το 1989.
Αλέξανδρος Φλώρος Ο Αλέξανδρος Φλώρος είναι Διευθυντής Υπηρεσιών Λιανεμπορίου της Nielsen, για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ενώ παράλληλα αποτελεί ενεργό μέλος της Διοικητικής ομάδας της Nielsen Ελλάδας από το 2009.
Αλέξανδρος Φράγκος Ο Αλέξανδρος εργάζεται ως Analytical Consultant στη Google Ελλάδας, έχοντας ως κύριο σκοπό την παραγωγή insights, εργαλείων και αναλύσεων για την καλύτερη υποστήριξη των μεγάλων διαφημιζόμενων και διαφημιστικών εταιρειών.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ