Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Evan Christophides

International keynote speaker

SPAR International Retail Development Manager

Evan Christophides
Evan Christophides

Ο Evan Christophides συνδέθηκε επαγγελματικά με τη SPAR International το 2013, αναλαμβάνοντας Country Manager της SPAR India για δύο χρόνια. Από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, υποστήριξε την ανάπτυξη του brand μέσω της εξέλιξης του format των υπέρ μάρκετ και της αξιοποίησης των τάσεων του σύγχρονου λιανεμπορίου. Πρόσφατα ασχολήθηκε ενεργά με την ανάπτυξη του brand SPAR σε αρκετές χώρες της Αφρικής και σήμερα υποστηρίζει τους συνεργάτες του ομίλου στο πλαίσιο της ανάπτυξης των λιανεμπορικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Evan γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε και σπούδασε στο Rhodes University της Ν. Αφρικής. Στη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων έχει διατελέσει ηγετικό στέλεχος σε σημαντικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων, χονδρικής πώλησης FMCG, διανομής και λιανεμπορίου. Ως CEO κορυφαίων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα της Ζιμπάμπουε, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, την αύξηση των πωλήσεων στην τοπική αγορά, καθώς και την εισαγωγή των προϊόντων στις αλυσίδες λιανεμπορίου. Το 2015 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη SPAR Zimbabwe, με μερική ευθύνη και για την SPAR Zambia. Βρέθηκε στο τιμόνι της επιχείρησης σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την οικονομία της χώρας, όταν σημείωνε παγκόσμιο ρεκόρ πληθωρισμού. Η θητεία του στην επιχείρηση τη συγκεκριμένη εποχή προσέφερε επιπλέον γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της διανομής και του λιανεμπορίου. Συνεργάστηκε στενά με τους τοπικούς παραγωγούς για τη δημιουργία PL προϊόντων, διαπραγματεύτηκε με τους προμηθευτές για να διασφαλίσει την προμήθεια των προϊόντων στο λιανεμπόριο, διοικώντας παράλληλα έναν πολυπληθή οργανισμό.

Ο όμιλος SPAR, με έτος ίδρυσης το 1932, έχει παρουσία σε 44 χώρες και 4 ηπείρους και το 2016 πραγματοποίησε ρεκόρ λιανικών πωλήσεων διεθνώς, φθάνοντας τα 33 δισ. ευρώ.

Σύνοψη Παρουσίασης
Better together

Στην εισήγησή του ο Evan Christophides θα παρουσιάσει το μοναδικό μοντέλο επιχειρηματικότητας της μεγαλύτερης εθελοντικής λιανεμπορικής αλυσίδας (voluntary retail chain), της SPAR International, που δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνήθειες και τάσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου. Και φυσικά, θα καλύψει με την ομιλία του το επίκαιρο θέμα της απόφασης επανεισόδου του ομίλου στην Ελλάδα, διατυπώνοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στην ελληνική αγορά.

Ομιλητές

International keynote speaker Domenico Brisigotti Σταθερά προσανατολισμένος στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Domenico Brisigotti έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας και λιανεμπορίου. Από το 2015 κατέχει τη θέση του CEO της Coop Italian Food SpA, εταιρείας του ομίλου Coop Italia (Μπολόνια), η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση των εξαγωγών τροφίμων ιταλικής παραγωγής, αξιοποιώντας ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο.
International keynote speaker Evan Christophides Ο Evan Christophides συνδέθηκε επαγγελματικά με τη SPAR International το 2013, αναλαμβάνοντας Country Manager της SPAR India για δύο χρόνια. Από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, υποστήριξε την ανάπτυξη του brand μέσω της εξέλιξης του format των υπέρ μάρκετ και της αξιοποίησης των τάσεων του σύγχρονου λιανεμπορίου.
On stage interview Δημήτρης Αυλωνίτης Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές) και στο King's College London (master στη Διεθνή Ανάπτυξη).
Παναγιώτης Γκεζερλής Ο Παναγιώτης Γκεζερλής είναι Σύμβουλος Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και με την ομάδα του στην Convert Group καθοδηγούν δεκάδες retailers & brands για τη στρατηγική τους στο online grocery και online pharmacy. Ανάμεσα στους πελάτες συγκαταλέγονται οι AB Βασιλόπουλος, Super Market Θανόπουλος, Welovesupermarket, tofarmakeiomou.gr, ofarmakopoiosmou.gr, L’Oreal, APIVITA, Johnson&Johnson, Beiersdorf, Philip Morris Papastratos, κ.ά.
Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης Ο καθηγητής Γ. Δουκίδης είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), από την ίδρυσή του. Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN), του οποίου είναι διευθυντής, με τους 25 ερευνητές του είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools.
Νίκος Καραγεωργίου O Νίκος Καραγεωργίου ίδρυσε το 1968 την εταιρεία Αφοί Καραγεωργίου, που ειδικεύεται στην συσκευασία ρυζιού-οσπρίων, με τον διακριτικό τίτλο 3 Άλφα. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει έντονη δράση σε διάφορους συλλογικούς φορείς.
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Βύρων Κοτζαμάνης Ο Βύρων Κοτζαμάνης είναι Δημογράφος, Δρ. Ανθρωπιστικών Επιστημών (Docteur es Lettres et Sciences Humaines-Univ. Paris X), ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1983-1998), Καθηγητής ΕΕΠ στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας (1988-1998), εντεταλμένος Διδασκαλίας (1989-1995), αν. Καθηγητής (1996-1999) και εν συνεχεία καθηγητής Δημογραφίας (1999 έως σήμερα) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης/ΤΜΧΠΠΑ).
Ζήνα Μαυροειδή Η Ζήνα Μαυροειδή σπούδασε επιχειρησιακή έρευνα και μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Warwick Business School. Εργάστηκε για 6 χρόνια σε Big 4 συμβουλευτικές εταιρείες στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας διεθνή transformational project πολυεθνικών εταιριών, με έμφαση σε IT και big data analytics. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την e–Fresh.gr.
Κωνσταντίνος Μαχαίρας Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα στελέχη του κλάδου για τις διοικητικές του ικανότητες και για τη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία του ομίλου Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος και του ομίλου Delhaize.
Παναγιώτης Μπορέτος Ο Παναγιώτης Μπορέτος είναι Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της IRI Hellas, στην οποία εντάχθηκε το 1995.
Στέφανος Β. Παντελιάδης Ο Στέφανος Β. Παντελιάδης είναι Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης στην εταιρεία METRO AEBE. Από το 2003 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜETRO. Εργάζεται στην εταιρεία METRO AEBE από το 1989.
Αλέξανδρος Φλώρος Ο Αλέξανδρος Φλώρος είναι Διευθυντής Υπηρεσιών Λιανεμπορίου της Nielsen, για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ενώ παράλληλα αποτελεί ενεργό μέλος της Διοικητικής ομάδας της Nielsen Ελλάδας από το 2009.
Αλέξανδρος Φράγκος Ο Αλέξανδρος εργάζεται ως Analytical Consultant στη Google Ελλάδας, έχοντας ως κύριο σκοπό την παραγωγή insights, εργαλείων και αναλύσεων για την καλύτερη υποστήριξη των μεγάλων διαφημιζόμενων και διαφημιστικών εταιρειών.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ